top of page

Ervaringen en reviews

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Hanna-Lee en Logan

Dans docente

Als sportinstructrice kan ik het iedere zwangere vrouw aanraden om bij Anita
deze lessen te volgen. Het is een goede en prettige manier om jezelf fysiek
voor te bereiden op de bevalling.
Tijdens de lessen wordt er ondermeer aandacht besteed aan de verschillende
houdingen die je kan aannemen tijdens de weeën. Je leert bijvoorbeeld de
houding die voor jou het meest comfortabel is en hoe je de weeën kan
'wegpuffen'.

Verder is het natuurlijk ook prettig om wekelijks met andere zwangere vrouwen te praten over hoe de zwangerschap verloopt en om op die manier wat tips en tricks uit te wisselen.
Kortom het is een informatieve, leerzame en gezellige manier om je voor te bereiden op je bevalling.

Marjolein, Bob en Fleur

Stafmedewerker P&O

Ik heb me opgegeven voor de cursus zwangerschapsgym omdat ik graag goed voorbereid wilde zijn op een natuurlijke bevalling van mijn tweeling, t liefst thuis en omdat ik graag bewust even tijd wilde maken voor mezelf en deze baby’s in mijn buik, en ook omdat ik het fijn vond om contact te hebben met andere zwangeren.

Ik vond jou een hele fijne zwangerschapscoach, rustig, lief, warm, gezellig, en betrokken. 

Vandaar dat onze zwangerschapsgroep al tijdens de zwangerschapscursus vroeg of jij toevallig ook een cursus babymassage gaf. En wat fijn om te horen dat dat ook aan huis kon. Uiteindelijk toen alle dames bevallen waren, hebben we de cursus babymassage van jou bij mij thuis gekregen wekelijks, en ook daar heb ik van genoten, de sfeer die jij weet te creëren, rust, warmte, even alleen aandacht voor je baby, een uur lang intensief lichamelijk contact met je kindje, heerlijk voor zowel moeder als kind. We hebben een hoop geleerd, en wat was het fijn om elkaar wekelijks te zien en te kletsen over onze wondertjes. Mijn kindjes worden nog steeds regelmatig gemasseerd s avonds na het bad en wat vinden ze het heerlijk, ze gaan er echt voor liggen… ze worden er helemaal rustig van..

Kortom, ik kan het iedereen aanraden. Anita, ik vond je geweldig!

Lisan en Imani

Stagebegeleidster

Zwangergym
Heerlijk om heel bewust een uur per week met je zwangerschap en je ongeboren kind bezig te zijn. De laatste weken worden best zwaar en je hebt toch wel vragen over de bevalling. De cursus was leuk, informatief en heeft voor mij heel veel meerwaarde gehad, ik was goed op de bevalling voorbereid. Anita maakte alle onderwerpen bespreekbaar en ook mijn partner was goed voorbereid na de partnerles.

Babymassage
Toen  mijn kleine meisje 5 weken oud was begon ik met de babymassage-
cursus. Eerst dacht ik...ze is nog zo klein, ze heeft er niks aan, maar niks is 
minder waar! Ze vond de aanrakingen heerlijk en viel na afloop als een blok in slaap!
Anita leert goede massagetechnieken om je kindje te helpen met bijvoor-
beeld krampjes. Door de aanraking werd mijn kleine meisje rustig en werd babymassage 
een vast ritueel voor het slapen gaan.  Voor een moeder leuk om met je baby bezig te zijn en interactie te hebben en dat al vanaf dat ze dus nog heel klein zijn!

Ammara en Djuna

Psycholoog met een kunstzinnige ingeving

Zwangerschapsgym
Ik heb mijn zwangerschapsgym bij Anita gevolgd. Het is niet alleen fijn omdat je zoveel leert over hoe de bevalling zal verlopen en hoe het lichamelijk lichaam werkt, ook ter ontspanning en het uitwisselen van ervaringen. Je leert de groep mensen waarmee je zwangerschapsgym volgt kennen en wordt je bewuster van je eigen lichaam. Het is duidelijk dat Anita veel van het menselijk lichaam en het verloop van de zwangerschap/bevalling afweet. Ze geeft je veel informatie hierover en bereid je op een leuke en educatieve manier voor op de bevalling. 
Ik vond het erg leuk en ontspannen om deze zwangerschapsgym te doen. Anita is een leuke, spontane dame die de rust over weet te brengen waardoor je met een goed gevoel naar huis gaat  Door de cursus ben ik me bewuster geworden van mijn lichaam en de baby die in mij groeide. Ik leerde de ademhalingsoefeningen toepassen en heb hier tijdens de bevalling veel baadt bij gehad. Al bij al  goed voor lichaam en geest voor moeder en zo ook baby. 

Babymassage
Een ontzettend leuke cursus:babymassage. Niet alleen voor mijn kleine meid was het heerlijk om een massage te krijgen ook voor mij was het een totale ontspanning. Even de tijd om echt samen met je kindje te zijn, zo intiem en mooi. Ook erg goed voor de band tussen moeder/vader en kind. Mijn baby vond het echt heerlijk om gemasseerd te worden en werd er heel rustig van. Ook de tummy tub vond ze zalig en ze sliep erna heerlijk. Het leuke van de cursus is dat Anita je massage technieken leert die je makkelijk thuis ook kan toepassen en door kan zetten. Erg fijn voor moeder/vader en baby. Anita staat altijd open voor vragen en advies. Ze heeft veel kennis over de cursussen die ze geeft. De cursussen worden in een ontspannen en fijne sfeer gegeven. 

 

Hortense en Kane

Verkoopster bij BEACHUM

Mijn ervaring tijdens de zwangerschapslessen van Anita:

Hele leuke gezellige tijd gehad en er ook veel van geleerd tijdens de zwangerschap. Je leefde je er echt elke week naar toe! Jammer dat het uit eindelijk een keizersnee
 werd waardoor de pers houding niet nodig is geweest hahahaha maar de volgende zwangerschap ben ik zeker weer van de partij!!

Mijn ervaring na de bevalling (de oefeningen om weer in shape tekomen) waren super ik heb er heel veel aan gehad en ben er na de lessen ook echt mee door gegaan thuis!

Liefs Hortense

Danielle en Anjali

Fiscalist

In eerste instantie twijfelde ik heel erg of de cursus "zwangerschapsgym" wel iets voor mij zou zijn. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten. Op aanraden van een vriendin dacht ik heb ik mij toch ingeschreven.  Ik ben  ontzettend blij dat ik de cursus gevolgd heb. Het was een heerlijk avondje in de week waar ik de rust vond om bewust bezig te zijn met de kleine en mijzelf. De kleine reageerde vaak op de ademhalingsoefeningen tijdens de les. . Anita gaf tijdens de lessen een uiteenzetting over de technieken, bevalling en ademhalings-en ontspanningsoefeningen. De ervaringen delen met anderen, die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend, vond ik erg prettig.  Daarnaast hadden wij een ontzettend gezellige groep. Ik raad het iedereen aan en kijk al uit naar de cursus "gym na de bevalling"!

Groetjes Danielle

Gitte, Mads en Jens

Docent speciaal onderwijs

In 2012 heb ik voor de tweede keer de cursus zwangerschapsgym gevolgd bij Anita. De eerste keer dat ik het volgende was in 2010 en dat was me toen erg goed bevallen. Tijdens de lessen hangt er een hele fijne sfeer en Anita kan alles goed uitleggen. Doordat er zo’n goede sfeer hangt is het extra fijn om even bewust een uur met jezelf en het kindje in je buik bezig te zijn. Dat gaf voor mij ook de doorslag om de cursus weer te gaan volgen toen ik voor de tweede keer zwanger was. Dan gaat alles zo snel voorbij en heb je veel minder tijd om met je zwangerschap bezig te zijn. Ik keek altijd uit naar dit moment!

Anita is een rustige en bekwame vrouw. Ze kan met alle verschillende type mensen omgaan. Ik zou dan ook altijd iedereen aanraden om bij haar de cursus te volgen. Niet alleen tijdens een eerste zwangerschap, maar zeker ook als je meerdere keren zwanger bent!!

Na de bevalling heb ik beide keren ook de nagym gevolgd. Ook dit waren fijne lessen. Er wordt aandacht besteed aan je ervaringen tijdens je bevalling en aan het weer op een goede manier “in shape” komen. Mijn ervaring is dat het fijn is om met de groep waar je voor je bevalling mee samen de cursus hebt gevolgd ook de nagym te doen. Je kunt zo met elkaar praten over de bevalling en op deze manier verwerk je gelijk de mooie (maar vaak ook heftige) gebeurtenis. Zeker als je na een eerste keer ooit nog een kindje zou willen dan is de nagym eigenlijk wel een must.

Ook heb ik de babymassage gevolgd. Dit was met een kleiner groepje bij mij thuis. Erg fijn om te doen en weer even bewust met je baby bezig te zijn. De meeste kinderen vinden het erg fijn en worden er rustig van. Stap voor stap komt er elke keer een ander deel van het lichaam aan bod.

Doordat Anita zoveel ervaring heeft kan ze je op allerlei gebieden tip en adviezen geven. Ik zou zeggen twijfel niet maar volg de cursussen die zij aanbiedt!

Liefs Gitte

Veerle en Xanthe

Adviseur Atlas Kidtech

Zwangerschapsgym, ik? Tja, niet iets waar ik zo zeker van was. Een  
zoektocht naar mogelijkheden maakte mijn twijfel eigenlijk alleen maar  
groter. Ik overlegde over mijn twijfel met mijn verloskundige. Ze  
snapte mijn twijfel, ze vond me ook niet het type om tussen een stel  
uberzwangeren te gaan zitten. Maar ze vond het wel verstandig als ik  
eens per week een uur bewust met mijn zwangerschap bezig zou zijn en  
niks anders. Ik was namelijk heel druk met sporten, fulltime werken en  
allemaal sociale activiteiten. Genieten van het zwanger zijn lukte  
daarbij nog niet echt.
Ik heb toen mijn zoektocht nog een poging gegeven en daarbij ben ik op  
de site van Anita terechtgekomen. Na wat heen en weer gemail heb ik de  
knoop doorgehakt vanuit het idee dat ik het altijd kon proberen en als  
het me niet beviel ik altijd kon stoppen.
Ik ben heel blij dat ik de cursus gedaan heb. Mijn zorg over de groep  
was ongegrond. We hadden een leuke groep met allemaal nuchtere  
medezwangeren. De eerste les werd me gelijk hard duidelijk dat ik er  
goed aan deed mee te doen. Ik had net een heel heftige week gehad op  
mijn werk. Tijdens de eerste les ging het over omgaan met stress en  
wat voor effect het heeft op je kindje. Die info kwam hard aan! Het  
opende mijn ogen en heeft ervoor gezorgd dat mijn zwangerschap voorop  
kwam te staan, boven alles.
Tijdens de lessen werd veel uitgelegd over wat er gebeurt tijdens de  
bevalling. Vooral de plaatjes van het spierkorset en de weg die je  
kindje aflegt tijdens de bevalling hebben me erg geholpen. Door me op  
die informatie te focussen tijdens de bevalling werd het heel helder  
wat ik aan het doen was en ging het allemaal heel gemakkelijk. Tijdens  
de les was het hebben van sterkte buikspieren regelmatig  
voorbijgekomen. Je blijkt je buik op veel verschillende manieren in te  
kunnen trekken :-) Anita's inzicht over mijn spieren bleek goed te  
kloppen. Altijd leuk te ontdekken dat ik sterke buikspieren heb, nooit  
geweten. Ze hebben me wel zeker geholpen tijdens de bevalling.

Yvonne, Kareltje en Cato

Jurist bij Achmea

Tijdens de zwangerschap van mijn eerste had ik mij ingeschreven voor een cursus zwangerschapsyoga. Absoluut niet 'mijn ding', zo bleek al snel. Te vaag en te zweverig. Toen ik dus voor de tweede keer zwanger was, twijfelde ik of ik wel weer iets dergelijks moest gaan doen. Maar wat ben ik blij dat ik mij heb opgegeven voor zwangergym van Anita! Nog afgezien van het relaxte rustmoment in de week, heeft Anita ook echt nuttige en praktische dingen laten zien en verteld, op een heerlijk nuchtere manier en met veel humor. Haar wijze woorden "Als je kunt poepen, dan kun je persen" zal ik nooit vergeten!
Aan de hand van grote illustraties vertelde ze stap voor stap wat we konden verwachten tijdens de bevalling. Bij elke fase van de bevalling leerde ze ons ademhalingstechnieken. Verder was er elke week weer even tijd om te vertellen hoe het met je ging en was het hilarisch om te horen met wat voor kwaaltjes iedereen rondliep. Bijzonder geslaagd vond ik tot slot de partner-les. Gewoonlijk een bron van vermaak op feesten en partijen, maar deze keer echt super zinvol gebleken. Tijdens de bevalling wist ik niet meer wat te doen en waar het te zoeken, maar manlief wist het mij nauwkeurig te vertellen. Petje af dus voor Anita!

Joyce en Chloe

General Manager Sapphoro-SjanhhaiCity

Veel mensen zeiden tegen me dat zwangerschapsgym goed was voor de bevalling, anderen zeiden dat het “wazig” was en dat je er niets mee opschoot. Toch had ik voor mezelf besloten om wel de cursus te gaan volgen. Ik heb een collega meegevraagd, zij was 4 weken langer zwanger dan ik. Ik moest haar overtuigen om met mij de cursus te gaan volgen, en dat deed ze uiteindelijk!

De lestijden kwamen mij heel goed uit ivm met werken. Ik kon het prima combineren met mijn andere dingen. Tijdens de lessen wordt alles heel duidelijk uitgelegd, er werden vaak afbeeldingen gebruikt om het nog duidelijker te laten overkomen. De les begon altijd met een stukje herhaling van de voorafgaande les. Wanneer er vragen waren konden ze altijd gesteld worden en daar werd altijd duidelijk op geantwoord. Wekelijks kregen we ook “huiswerk” mee, dan moesten we oefeningen doen en de volgende les vertellen hoe het was gegaan. Ik heb absoluut wat aan deze cursus gehad, en ik zal het ook iedereen aanraden. Tijdens mijn bevalling heb ik alle geleerde dingen kunnen gebruiken waardoor de bevalling ontzettend meeviel, zoals het opvangen van de weeën en de ontsluitingsfase, dit ging mij heel goed af doordat ik zwangerschapsgym heb gevolgd. 

Joyce Chu-Hung

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page